Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Cześć
Jak robicie swoje gansy z jedzenia, jak ich używać oraz jakie macie odczucia?
Moje podstawowe pytania:
1. Czy do produkcji gansów z jedzenia trzeba używać ciekłej plazmy CO2 czy może być to zwykła woda? Mówię o pierwszym etapie gdy używamy sody kaustycznej.
2. Czy po wypłukaniu gansu, tak samo jak gansu z metali, potrzeba w ogóle pić tę wodę znad gansu? Czy wystarczy samo przebywanie w otoczeniu takiego słoika z gansem?
3. Czy można robić gansy np. z mięsa? To zagadnienie bardziej jest potrzebne dla posiadaczy zwierząt domowych typu koty i psy Jeśli można, to używać świeżego czy ugotowanego mięsa? Ten gans później nie gnije?
Offline
1. Ja osobiście robiłem na zwykłej wodzie, dopiero później podczas etapu przepłukiwania używałem CO2.
2. Słyszałem, że nie powinno się pić wody po gansach żywieniowych, ale nie wiem czy jest to oficjalne stanowisko Keshe. Pewne jest natomiasto to, że słoik z gansami zalanymi CO2 najlepiej pozostawić odsłonięty ponieważ woda cały czas z niego będzie parować i roznosić się po całym pomieszczeniu.
3. Słyszałem, że ktoś robił gansy z mięsa, ale ja do tych osób nie należę. Nie wiem nawet czy robiono je z surowego mięsa czy innego.
Offline
Ja teraz zrobiłem na zwykłej wodzie ale dodałem też trochę sproszkowanwgo gansu CO2, tak dosłownie szczyptę. Pokisi się to teraz kilka dni i zobaczę jaki efekt będzie.
Offline
Strony: 1